donderdag 2 februari 2012

VIVA VOLVER

Getuigenis van Volverbas

Vol verve en vaart ging projectkoor Volver in september van start en nog even voortvarend gaan we door met oefenen van het Argentijnse lied, in sprankelende arrangementen van dirigent Gerard. Hartverwarmend om te ervaren met hoeveel overgave de koorleden zich wijden aan de passie van hun dirigent en hoever hij de Volverzangers weet te krijgen. Wat een heerlijke muziek, wat een prikkel ook voor de motoriek. Ook voor mij is het volop genieten. Een dreigend tekort aan mannen (nou ja, mannenstemmen dan) is gelukkig passé; er zijn nu weer genoeg varones, die gezamenlijk hun mannetje staan.
Volver is een fijne groep met onmiskenbaar gevoel voor het leven van gaucho's, zwoegende landarbeiders en het bruisende leven van de porteños, bewoners van Buenos Aires. Met optredens in de stedendriehoek Apeldoorn, Deventer en Arnhem zal Volver volop van zich laten horen. Ik verheug me erop.
Wordt nog wel aardig hard werken aan het plaatsen van de juiste woorden en lettergrepen op de ritmisch juiste plaatsen. Het gemakkelijke van Spaans (ook het Argentijnse) is dat je alles uitspreekt wat er staat. Het moeilijke dat je alles wat er staat moet uitspreken. Ook bij het zingen, bij iedere noot. Maar het geloof is groot. En is er een fijnere Spaanse les denkbaar?

Rob - Volverbas - Vlasblom, vol verbazing in onbekend continent als vrijwillig vocaal avonturier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten