zaterdag 28 januari 2012

ervaring van een koor lid

Het is alweer 4 maanden geleden dat we zijn gestart met het koor. Langzaam beginnen de Spaanse woorden vorm te krijgen in mijn hoofd. De een kent de Spaanse taal redelijk tot goed een ander kan noten lezen, ik kan allebei niet en los het probleem op mijn eigen manier op. Door goed naar het origineel te luisteren, alle tekst fonetisch uit te schrijven, en met de midi’s te oefenen die onze dirigent ons geeft lukt het me aardig om de woorden op de juiste noten te zingen. Het ritme is wat lastiger vind ik, maar dit is hopelijk een kwestie van tijd (en veel oefenen).

Nu ga ik met de 2 nieuwe nummers die we hebben dit niet meer fonetisch uitschrijven. Ik merk dat ik na enige tijd makkelijker begrijp hoe je de woorden uitspreekt. En als het niet duidelijk is vraag ik het aan Gerard “ spreek je LL nu als JJ of ZJ uit?”
Vorige week zaterdag hebben we een extra repetitie dag gehad. Dit was intensief maar erg leuk we hebben dan ook een club met enthousiaste mensen die volgens mij allemaal veel plezier beleven aan het zingen.
Langzaam doemt de datum voor het concert op, nog maar 3 maanden! Ben benieuwd waar we gaan zingen en of we nog wat aan choreografie gaan doen. Dit Is wel leuker om naar te kijken maar moeilijker om bij te zingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten